onsdag 14 december 2011

Tankar kring Livet

Livet

Det är så lätt att bara ryckas med i all stress som finns runtom oss..

Ikväll har jag en sån där kväll- där jag tänkt tillbaka på min sjukhustid, den akuta tiden .Jag blev inte påverkad av något utifrån, men kunde heller inte påverka någonting. Alls. Jag var tvungen att acceptera Livet - så som stunden var just DÅ. Jag var ensam med mina funderingar, tankar. Förmedlade mig med mina kära ,genom att skriva nästan oläsliga bokstäver i ett block. Var vaken endast korta stunder. . Blev skött som ett litet barn. Fick mat genom en peg. i magen.
Men jag var övertygad om att jag skulle fixa detta. Jag skulle inte dö. Inte DÖ. INTE dö.

Min koncentration och focus låg på allt som föregick runt om mig-apparater och mediciner,överrappo rteringar mellan olika omvårdnadsteam- läkare som kom för kontroller och alla dessa besvärliga röntgenbilder som skulle tas liggandes i sängen. ONT gjorde det också. In och ut i datortomografi.... "andas IN- och håll andan- andas igen "- Andningen som förövrigt respiratorn skötte..

Mina älskade kom så gott som dagligen på besök, (i två månader)- mina underbara vänner kom på besök,de som inte körde själva trixade och joxade med bussar å skjutsar, herregud som det värmde ! Å så kanske jag inte ens orkade vara vaken, längre stunder.. Hoppas de förstår att jag blev glad att se dem !
Jag har varit med om så mycket, att när jag tänker på det idag- känns det nästan "som om det inte hänt".


Livet, jag är så tacksam för att fortfarande vara kvar i livet. Nu nästan 1,5 år efter olyckan förstår jag hur nära jag var, eller..jag var på andra sidan - ett slag- men vände. .. Det börjar sjunka in nu-och då kommer alla känslor och gråt.
Tänk så nära det var, att mina älskade hade varit tvungna att ordna med min begravning.
Nu finns jag fortfarande, och det är jag så tacksam för. Så INNERLIGT tacksam för.

Livet är inte stress- livet är underbart- ta hand om det, vårda det , älska det!

Glöm inte det, Ni andra, att Livet är så skört, Ta hand om det. Varsamt. Lev det liv ni vill, skit i alla krav och måsten. Det finns ingen andra chans. Detta ÄR livet, det ni lever NU.