söndag 19 april 2009

Galet vacker vår








Sådana här fina dagar vill man inte gå in. Vi insåg tidigt att vi skulle vara ute större delen av dagen så vi fixa lite fika med oss, tog med en filt å tog på oss sköna skor,sen åkte vi till den vackraste platsen av alla .Ett litet promenadstråk inte så långt hemifrån- Att se våren där- slår allt annat.


Vi struntade helt i alla måsten, för egentligen skulle vi röjt ur vinterkläderna från garderoberna - men det kan liksom vänta tills en regning dag.
Fika i all ära, men såsmåningom blev det dags att åka hem. . plantera lite nyköpta penseér- orange. Barnen önskade korvstroganoff till middag, skönt-det gick ju snabbt att tillaga... just nu känns d inge kul att stå vid spisen..har liksom ingen inspiration för matlagning.
Efter maten var det lagom att bänka sig vid Tvn. Robinson... hm, har ingen koll på det denna säsongen känner jag. Känns inte intressant-men barnen ville ju se.
Imorrn åker vi till vitsippedalen igen. Vi kan inte få nog, å det är ju en sån kort tid de blommar så vi passar på allt vi kan. Skall ta det årliga vitsippefotot med hela familjen.. Man får passa på medans barna är "små" å inte vägrar.
Huxflux är de vuxna. Jo- det sägs att det går så fort. Ibland undrar man.



(Klicka på bilderna för större storlek)

Posted by Picasa

onsdag 15 april 2009

Påsk

Påsk i Värmland

Vissa i familjen passade på att ha det riktigt gott över påsken, å då menar jag inte bara mat å dryck. En massa aktiviteter var inplanerade också. Första dagen var det såklart skidåkning i slalombackarna i Branäs. . Det var "lagom" med folk, ingen lift-kö.. Dagen var lång o alla var lyckliga men sega när kvällen kom. Dag 2 var det dags för att bege sig upp på högfjället med ett gäng skotrar, det åktes,fiskades,grillades. En otroligt häftig upplevelse, berättade de alldeles lyriska ! Mycket kan man(jag) säga om snö å kyla, men visst är det vackra bilder där uppifrån fjället.!

Dag 3 var det skidåkning.. innan det blev hemfärd dag 4. . Det var trötta men lyckliga påskfirare jag fick hem.



Nä- jag var inte med upp denna gången, Vad jag gjorde? . . . Jobbade såklart. Man har väl någon ansvarskänsla eller! ;-)
Posted by Picasa

tisdag 7 april 2009

Vårkänslor å stolleryck





Man kan verkligen säga att våren har slagit till! Ute poppar små blomsterlökar upp ur jorden. .. myrorna vaknar i sina stackar- å det som gömts i snön blir synligt å måste städas bort. . . Hm. .
. Fick ett stolleryck här inne i huset .. å städade kryddskåpet, av alla ställen...jojo- det var ett tag sen det blev gjort kan man säga. . hittade vinäger å annat som gått ut för flera år sen. . men så har de stått längst in i skåpet ...Men- hur har den människa tänkt som ställt in MYGGSPRAY bland kryddorna..? Tomteblossen har sin förklaring, de åker fram när vi gratulerar varann på våra födelsedagar.. Då får man nämligen frukost å presenter på sängen av sina sjungande familjemedlemmar..å så tänds tomteblossen så det gnistrar så där fint.


Nått annat som skall "städas" idag är hunden. Den krulliga ulltotten skall bli nakenhund. . .. Om de lyckas få henne still på salongen?! Tanken är ju att jag såsmåningom skall trimma henne själv(2ggr/år), men tänkte låta nån kunnig göra det 1a gången, så jag ser hur det skall se ut. . Annars får Syster Yster gärna komma över de gångerna för lite jobb, hon är duktig trimmare i Danmark. Kunglig Hov-trimmare.. ;-) Nämligen.

...så här ser hon ut timmarna innan nedklippningen.



...en gammal bild som jag råkade överföra.. jaja-shit happens..
... Jag lovar.. det ÄR samma Ellen.. Kärt barn har många namn: beroende på i vilken sinnesstämning vi är, ibland får hon heta, proppEllen,propEllern,kantarEllen,multiplikationstabEllen, kvEllen... Å så det nyaste (å bästa enligt mig..) som jag kom på när vi skulle hämta henne efter hon blivit trimmad. . skalpEllen.
Jag var tvungen stanna bilen å skratta färdigt, tårarna rann...
Det är skönt att vara lättroad..


Posted by Picasa