fredag 30 januari 2009

Inget nytt under solen

Nädå, vi somnade inte, när vi gjorde stan häromveckan. Vi hade en trevlig kväll med både middag å drinkar på trevlig restaurang. När stället såsmåningom stängde tänkte vi oss en (eller fler) öl på nått ställe... men det var just det... herregu...vart går man nuförtiden? !!! Mannen kom med det briljanta förslaget på en sportbar... eh, nä- en romantisk afton skall INTE vara på nån sportbar, NIX. .. vi gick till GamlePort, ett ställe där vi va mycket förr- ni vet, på den gamla goda tiden ;-) tänkte vi kunde ta en enkel öl där... men öh, hmm, bara små-glin där... kände oss lite gamla.... såå... nej.. vi gick vidare. . Däremot fann vi en grekisk restaurang som var öppen, givetvis gick vi in. Härlig stämning gjorde att vi stannade kvar tills även de stängde.
Vi var överens om att vi borde gå ut lite oftare på tu man hand, så vi får väl hoppas att det blir så. Ibland är man (iallafall vi) fast i ekorr-hjulet. .. så det blir liksom "aldrig". Men nu minsann blir det annat.
Här hemma går allt sin gilla gång, skola/arbete, tvätt/disk, barnens aktiviteter. . inte mycket nytt just nu. . men när ljuset kommer blir man ju iallafall lite piggare, längre promenader, å lite planer inför nytt pyssel i trädgården... planering av bygget av terassen, där det kanske får plats med en liten bastu... många tankar tänks just nu. Alltid något. ! ..

tisdag 13 januari 2009

vilt värre

Vargen är här igen... iallafall om man får tro vad som står i morgontidningen idag (GP). Å varför inte ? Det finns ju gott om varg här i landet. För ett år sen var den synlig just i dessa trakter,faktiskt bara 300 meter från vårt hus.Då fick jag stora darren å ville inte låta barnen GÅ till skolbussen(å vänta på den)..Tänk, om vargen lurade bakom ett träd.. usch! (skulle inte tro att sannolikheten var stor..ioch för sig)..

Idag passerade vargen ännu en gång alldeles nära. bara några 100m. ... jag vet ju att vargar vandrar långt så den är förhoppningsvis inte kvar i skogen där jag brukar låta Ellen springa lös...så jag fortsätter nog släppa E på kalhygget i skogen..jag får lita på hennes näsa, skulle vargen vara i närheten kommer hon nog farandes. Man kan inte gå runt å vara rädd för allt som KANSKE kan hända. Eller hur!

På tal om vilt, på fredag blir maken å jag vilda.. har ordnat en kväll för oss på stan.TJOHOO!..Det var länge sen vi gjorde nått för oss själva, så det är välbehövligt att få koppla av från barn, med tillhörande aktiviteter, jobb,stress, matlagning, städ å div.fastighetsreparationer..Å när man nu äntligen fått till en dag, jaa- då vet vi inte riktigt VAD vi skall göra. Bio går bort, då sitter man ju bara å glor, pratar ju inte ens m varann... café blir det inte heller... inte riktigt hans grej. Promenad å sen middag lutar det väl åt. Kanske, kanske går vi på nått party ställe? Om vi ens känner för det.. Förmodligen blir vi så trötta av att inte göra nått, att vi somnar tidigt. Risken finns. Men den risken tar vi så gärna. ..

måndag 12 januari 2009

hoo hoo- John Blund...

Tänk om jag kunde bli trött på normal sov tid... Ahhhhhhhh! Här sitter jag mitt i natten , klockan är 00.48 söndag natt...klarvaken, hur pigg som helst. Vaddå sova? ! Vad hjälper det att jag klätt mig i den nya sköna pyjamasen som jag äntligen fått.Hjälper Ingenting, noll, nix, nada... Jag borde vara åtminstone liiite seg har jobbat 22h nu i helgen...(långpass lör+sön). Men jag vet minsann när jag är trött... jojo- när klockan tjuter imorrn 05.30 å det är dax att väcka kidsen. . . trött som en gris kommer jag va. Jag kunde ju förståss gå å lägga mig, snurra 114varv i sängen å försöka sova, men . . det är ju så gott sitta här i lugn å ro å läsa de bloggar jag följer..(man har "fastnat" för en del nu..)..sen kan jag ju alltid lägga in lite räkningar-så är det gjort-läsa lite fakta om hur man lägger spår för hunden-kika på de senaste nyheterna...mm mm . Det finns massor att göra mitt i natten. Har funderat på att söka mig ett natt jobb - känns liksom naturligt för en nattuggla som mig... men, nja, vet ändå inte om det är "rätt". Mycket socialt liv blir ju knas då. Men å andra sidan är jag ju knas själv.... :-)

måndag 5 januari 2009

Nytt år...



Nya tider. Kallare såna. Idag var termometern nere på minus 9. Det riktigt bet i kinderna när vi var ute,promenerade i skogen. Ska bli skönt m plusgrader imorrn, (enl. SMHI)



Nu är tjejerna i säng-å jag har tvn för mig själv... Hade varit nice med en deckare,kriminalserie eller till och med en drama-film... nä- ishockey sänder de, eller så kan man välja att se en plastik operation ....Alltså!!!!!! Jag är Sveriges minst sportintresserade person, såå.. sport går bort... å att se folk operera sig- Nej tack. .. Stänger av Tvn,

Blundar för röran omkring mig å väntar tills imorrn med att "röja"/städa. ..Läser min bok istället...