söndag 21 december 2008

Ingen vanlig jul

Jultider ...



Här hemma blir det färre tomtar å pynt i år., inte några egna köttbullar gjorda, ingen egentillverkad rödbetssallad, inte mycket julgodis bakat...Men grilljera skinkan skall vi. Å granen är ju redan klädd å fin. Julgardinerna och stjärnor, är såklart uppe, så det får räcka.. Barna har inte ont av att det inte är mer..,..jag tror det är värre med mannen. . haha...Men, det blir så mycket jul hos farmor å farfar... det är dit vi skall i år..så det får räcka som det är nu.

Jultider är sjukdomstider....slår aldrig fel.

Fia är förkyld.. De andra barnen har klarat sig. Mannen är kry. Men jag är kass. Har fått allt de andra har klarat sig från. Först den berömda magsjukan, å nu e jag hemma och har lunginflammation. ! Men"det får ju bara gamla", som en härlig arbetskamrat sa till mig..( tack,liksom ).... Men jag har påbörjat en kur med antibiotika. Har feber å hostar som en tok, är allmänt kass... vilar å vilar. Går korta promenader som följs av febertoppar. Tjohoo! . . Bara vila igen . . Å jag tror nog att jag faktiskt bäddar ner mig på julafton också. . för säkerhetsskull.

Nu är skolan avslutad för denna terminen, barna njuter av sitt jul-lov.. Imorrn skall de å mannen iväg till badhuset för att få timmarna att gå. Det är ju en låång väntan på Tomten...Men som Fia sa "mamma- jag vet att inte Tomten finns, för varje år när nån går ut- å tex ska prata med grannen, eller köpa tidningen eller snus, då kommer nån som KLÄR UT SIG till Tomten". Jag:" Nä- men tror du det?" Fia:" jaadå! För en gång var det Josse som klätt ut sig, för det såg jag på strumporna.".. Men iår tänkte jag lura dem Och låtsas att jag tror på Tomten, för jag är ju den minsta av barna, annars kanske de slutar med Tomten, Å julklappar! "... jojo- det blir nog bra. Julklappar lär det bli. Å Tomte.Trots allt.

En liten träff med Mormor å P. blir det åxå. Lite avslappnad julklappsutdelning över en julmacka, brukar vara så trevligt så. . innan de far vidare ner mot Dk. Där firas det nämligen också jul. Minsann.

Snart vänder det. Blir ljusare tider. Å vad jag längtar. Efter ljuset, värmen, grönskan.

Men först, önskar jag GOD JUL.