torsdag 27 november 2008

Det är mycke nu. Mycket skit, som skrivs om äldrevården in Sverige. Har väl ingen missat. Visst kan det stämma att någon blivit illa behandlad på nått äldreboende, så som massmedia blåser upp i tidningarna...Å det är ju bra att det blir uppmärksammat och utrett. Men nu är det långt ifrån överallt som det är kasst. Det skrivs väldigt sällan om att de gamla faktiskt trivs och har det bra. . tänker ni på det? ! Att det finns många ställen som är riktigt trivsamma.. Att man faktiskt kan ha det roligt på "hemmet". Pratas,skämta, och ha det gott med de "gamla". Jag jobbar på ett äldreboende,där finns ingen vanvård.Där behandlas alla med respekt, Där får de gamla lägga sig för natten NÄR DE VILL. En del är nattugglor- fine, då får de vara uppe så länge de orkar(men massmedia glömmer att en del gamla även är sjuka och faktiskt VILL lägga sig tidigt)....Sen kan väl inte alla vara nöjda alltid, men handen på hjärtat, även vi lite yngre är väl ibland missnöjda eller! Vad massmedia sällan skriver om är hur vi som personal kan bli bemötta av anhöriga..Det är inte alltid ros kan jag säga(men för det mesta är det)- en del vräker ur sig så mycket så hälften kunde vara nog...så vi får alltså även ta hand om anhöriga, inte bara deras lilla mamma eller pappa...maka/make..Anhörigvård, helt enkelt. Inget extra betalt får vi för det. . .

Tänk om vi som jobbar med människor var lite högre prioriterade, vad gäller löner tex. Nä- man blir rikare om man jobbar i industrin. . . men jag måste erkänna att: jobba med människor berikar mitt liv på annat sätt, jag känner att jag gör nått bra! När jag går hem för dagen är jag nöjd med hur jag kunnat hjälpa någon/några. Det känns bra.

Det är inte bara i massmedia och industrin det blåser... Utanför viner vindarna friska, fy bubblan. Men skönt att det inte är snöstorm, eller fördensakenskull någon snö kvar alls...gött. Lite längtar man ju till varmare länder, inte Thailand å tumultet som råder där nu, men kanske en tur till Lanzarote hade varit ok, eller hur! Känner förresten några som har bokat resa till Thailand, 2 par som sitter å väntar på att få lyfta... inge kul. om man inte sitter i baren- då kan det bli hur kul som helst! hahahahaha...........oj, nu spårar jag snart ur känner jag......bäst jag slutar.
Häpp

måndag 17 november 2008

Jag slant in på Hemköp igår efter jobbet...eller...slira in är väl mer rätt.. kl.21.50: Säkert inte jättepoppis -för personalen vill ju stänga å gå hem.,det stänger 22.. men vad gör man när man jobbat helg å inte har nått annat val... !

Väl inne i affären tog jag det lugnt å valde med stor omsorg rätt clementiner å päron, innan jag lunkade vidare mot hyllorna..plockade ner det jag skulle ha i korgen å bara njöt. Njöt av lugnet som annars inte finns i en livsmedelsaffär... tänkte att det inte var så dumt trots allt att handla så hiskeligt sent.Eftersom jag har oregelbundna arb.tider innebär det att jag ibland är ledig mitt i veckan..å DÅ passar Jag på att handla - när de flesta jobbar. Fler borde göra som jag... NJUTA av att handla. Alla vet ju att "fredags-handla" är ett enda stort KAOS...=undvik!

Eftersom jag avklarat handlandet igår kväll har jag hela dagen idag (är ledig) att "slappa" - hahaha- .... dvs..långpromenad m Ellen, vila en stund, städa, laga mat,några korta promenader, hjälpa m läxor,tvätta, ....jaa- avkoppling - eller nått i den stilen.. Hm? -----

Avkoppling 1: På torsdagar tränar Carro konstsimning. . förra veckan inget undantag. Nästan hela familjen brukar passa på att åka med å simma när hon tränar. Dels är det kul att se när de tränar, dels är det så skönt att simma några längder. Eftersom både Fia å Carro gått i dykning är de redan duktiga att simma, både långt å dyka djupt. Efter vi simmat långt, leker vi en stund i vattnet, dyker å hämtar ringar på botten, räddar livräddningsdockan å försöker crawla mm(en syn för gudar). . men det bästa av allt är ändå bubbelpoolen och bastun efteråt. . Snacka om relax. Å speciellt skönt nu på hösten när man alltid är frusen.---
Avkoppling 2: Har ett tag funderat på om jag skulle börja träna igen.På nått "gym". Vet ju hur skönt det är . Det måste väl ändå räknas som avkoppling? Skall jämföra lite vad som verkar passa mig bäst. med tider å priser. Det har öppnat ett nytt ställe här i byn. Känner några som går dit, och är nöjda. ...
Just nu - skall jag koppla av m en kopp te.
Hej.

onsdag 12 november 2008

stressad

Vi har haft APT idag..ett riktigt bra faktiskt. Inte så mycket svammel..utan vi höll oss hyffsat till dagordningen. Inte illa för 10 kvinnor att klara det! På fika rasten blev det desto mer svammel.En del riktigt kul saker å en del tankvärda ämnen berördes. Som det här med stress.... En av arbetskamraterna frågade mig om jag ville gå med på föreläsningen .. "Hur vi hanterar stress"..

..Det hade ju varit intressant och det är ett ständigt aktuellt ämne..men jag tackade nej- eftersom jag har annat inbokat- ... då säger kära kollegan... " nja- jag vet inte om jag egentligen hinner jag heller....jag skall ju..... " jag var tvungen att avbryta henne där för det blev så komiskt... jaa sa jag ... "på tal om stress".. Hon förstod vinken å vi båda garvade gott åt det hela.

Det är ju otroligt vad mycket man "stressar" omkring i vardagen ! Alla ska hinna så mycket på så lite tid som möjligt. Så dumt. Man blir bara trasig av allt jagande. På arbetet skall så mycket som möjligt effektiviseras, man skall arbeta snabbare, ha färre personal,tänka budget. Hemma är det barnens aktiviteter ett par ggr i veckan,ev. egna aktiviteter-storhandla innan helgen, städa innan helgen, å gud vet allt. . Tidningarna skriker ut sina budskap..."mindfullness"på ena sidan i tidningen å på andra sidan "så hinner du mer i din vardag"... "gå ner 5kg på en vecka" ..."godaste kaffebrödet" på nästa sida....Äh, jag lägger ner. Bestämmer mig för att blunda å skita i alla budskap. Kör mitt eget race.. å gör det jag tycker är bäst för stunden. .

---------Snart är det helg å med den kommer en fest med gamla vänner.Det var åratal sen man festa loss , så det ser jag fram emot--------- Men redan imorgon blir det ett kärt återseende med 2 av mina bästa barndomsvänner. Vi ses inte så ofta men när vi väl ses är det som vi bara varit ifrån varann några dagar. Vi har massor att prata om och kan prata om precis allt. . . tiden bara försvinner..Denna gången skall vi vara hos mig, så det gäller att gå långpromenad m Ellen innan,dvs tidigt på morgonen efter barna gått till skolan. "Morgonstund har guld i mund" ??? Enligt barometern skall det bli fint väder imorrn iallafall... Vi får väl se... --------



Läste en liten fin grej som jag vill dela med mig av, även om det liksom inte hör ihop med stress som jag skrivit om ... men det här är alltid lika aktuellt ändå .../M


Gå inte efter utseende- det kan bedra.

Gå inte efter rikedom-den kan ta slut.

Gå efter det som gör dig glad,för det behövs bara

ett leende för att göra en dålig dag bättre.


De lyckligaste människorna är inte de som har det som bäst,

utan de som på bästa sätt använder det som de har.