måndag 29 september 2008

Klätter Fia


Har haft en härlig helg å en bra måndag.Fint väder å allt. ;-)


I helgen hade vi besök av gamla goa vänner..H&L+barnen..Vi har kännt varann sen lääänge.. närmare 15 år nu .. å då behövs inte alltid så många ord, bara att vara, känns också bra. Vi tog en kopp, pratade å såg lite tv. Å det var så trevligt så.


Fick lite tips av L på en fin skogsrunda att promenera, å den gick jag å Sophia + Ellen idag. Det var verkligen fint, alla härliga färger i skogen, fallna löv å lite krispigt i luften.. Väl framme tog vi en fika, höjdpunten på turen om man frågar S. .. lite saft å några kex... tänk vad så lite kan göra för att hålla humöret uppe! Det fanns en balans-bana att pröva (några rep i träden).. å den skulle ju såklart S pröva...Sen fortsatte vi promenaden..tills vi tröttnade å vände hemåt. Man blir på så gott humör av att vandra i skogen, varför har man varit så dum att inte man gjort det oftare förr? Innan man skaffade hund... hm, korkat. Tur att jag blivit lite klokare nu ? !!


Något som dock var negativt m skogpromenaden var dessa förbannat äckliga älglus, eller som de ibland kallas älgflugor. Innan visste jag inte att de fanns, men fy- det vet jag nu. Hann få bort dem från kläderna innan de letat sig vidare. blä. En blandning mellan fästing å fluga. usch, vidrigt... se upp för dem, om du vistas i naturen. !!


Imorgon är det tisdag-igen. Veckans mest hektiska dag. Riktigt stressig tillochmed...Hur har Ni det? Har Ni någon stressig dag i veckan, nån som är så där mega-tuff??

onsdag 24 september 2008

Triggar

Hur kul är det att ha en liten hund som går igång=triggar på mattes (å husses) händer å ben?
Nä- inte kul alls.. som tur är går jag ju på kurs för att lära mig lite bra saker som kan vara smart att veta när man skaffat hund. . så min kursledare har hjälpt oss en bit på rätt väg. Vi får väl se. Tålamod, är visst nyckeln till mycket... å det är jag tyvärr inte utrustad med ..Men nu gäller det att jag lär om, hu. Men det SKA gå. Det bara måste gå.
Idag skall jag in till stan för att miljöträna lite... kolla folk, alla ljud .. här på landet hör vi visserligen bilarna från motorvägen, ett å annat flygplan, men det räcker ju inte långt om hon skall bli tålig och orädd... för en rädd hund, nix- det vill vi inte ha.
Lite hjärngympa skall hon utsättas för ... mer än tidigare. . lite kluriga lekar , gömma godis, lägga spår (väldigt lätt spår förståss...hemma..).
--
Nu är alla skolfotograferingar avklarade, "skol-joggen" utförd... å på torsdag har de små liven studiedag. . . Tänkte hitta på nått om vädret är fint... kanske åker vi ut i skogen å går, grillar korv eller nått sånt man inte gör för ofta- tyvärr blir det ju inte så när läxor, aktiviteter å kurser tar all ledig tid... Men somsagt- på torsdag hoppas vi på fint väder så vi kan vara ute tillsammans.
Nähä- nu drar vi till stan.
Häpp

söndag 21 september 2008

Skön söndag



Tidig morgonpromenad i skogen, sol å skön värme på dagen. Pyssel i trädgården, och verandan färdigmålad för åtminstone 3år framåt..känns skönt att knyta sig och välkomna en ny vecka imorgon..


lördag 20 september 2008

Lördags-mys (?)




Härliga efterlängtade Lördag!!



Dagen startade bra... eller kanske liite för tidigt ,tycker jag nog,nattuggla som jag är satt jag å uggla till 01.30 inatt...får skylla mig själv-



Redan 07.15 var jag ute i trädgården, rastandes lilla Ellen... huu- det var kyligt å inte ett dugg mysigt. Men det e la bara att vänja sig vid ett friluftsliv nu när man har hund,antar jag..hm. Kanske blir jag rent av lite sportig å rusar runt i skogar m karta å kompass samtidigt som Ellen ändå skall rastas?! Blir man sån? Nån som vet?



Dagen fortsatte så sakteliga..Sophia till kalas,(köpa present,lämnas å hämtas)..Josephine tog bussen till sin egen mamma.. (jag är ju bonusmamma).. å så var det bara Caroline å jag å Ellen kvar hemma..P hjälpte kompisar m husbygge å höll sig borta några timmar.



Eftersom bilen sett ut som en rullande soptipp alldeles för länge nu så var det liksom dags att både städa ur den å tvätta den + vaxa... så det är vad jag gjort idag... herregud, det tog flera timmar. . (märks att jag inte är så van, hehe..) Men rysligt bra blev det. OM jag får säga det själv!


När kvällen äntligen kom var vi för trötta för att laga mat, så italienarna i byn fick slänga ihop nått gott,smidigt, bara att hämta! Ett par glas rött å sen bänkade vi oss i soffan för att se tv ihop. . å ja då, vi såg ungefär 30 minuter på nått program, sen var det bara jag vaken. . . så mysigt så. Ungefär som vanligt, en lördag hos oss! Hur har Ni det hos Er?

Var är alla TOK-ROLIGA lördagar, ni vet de lördagar som man orkade umgås m vänner å hade allmänt KUL..antingen hos dem eller så bjöd man hem några.. säg mig... varför orkar man inte sånt längre? Är man redan gammal? Äh, det får bli bättring!

Här ska festas!!!!
Häpp!















måndag 15 september 2008

Kotte-samlare




Vet ni hur många kottar vi har i trädgården? Nä- det visste inte jag heller tills för några dagar sedan, Men d.11/9-08 fick vi nämligen hem våran kotte-samlare, . . äntligen har vi hämtat våran valp! Efter 1års väntan på "den rätta valpen"...känns det så gott att hon är hemma! En Lagotto Romagnolo. Ellen.


Hittills har det gått över förväntan med allt, hon är trygg och tillgiven, glad å busig. Visst är det mycket passning, just nu jobbar vi med att få henne rumsren..men även det funkar bra. . vi har hunnit ut med henne nästan alla tillfällen...Den 16/10 börjar valpkursen, det blir nog bra, så jag får lära mig hur man skall göra på bästa sätt.


Det finns annat i mitt liv förutom Ellen.


Tre ungdomar,tjejer, S 8 år C 13, J 17 år. Med allt vad det innebär. Häftigt humör å en del despyter- aktiviteter å körningar hit å dit. Mestadels är de ju förstås "goa".


Mannen i mitt liv P . ..som jag delat vått å torrt med sen 1992..bildat familj med, åkt på härliga husvagns-semestrar med, fiskat en å annan makrill med , och som byggt vårt hus, nja jag hjälpte såklart till med det jag kunde, fattas bara annat...
Nu är det bara lite fin-lir kvar på huset,en stor terass, ( sen är det mesta "klart", eller.... blir det nånsinn det?)
Trädgård har vi , ganska stor, mycket gräs, nån enstaka rabatt å en liten damm. I trädgården härjar jag,när jag får en stund över.Jag tycker det är kul att förändra å gräva, plantera mm. Har tillochmed varit på en "trädgårds-resa"... hm, sånt som pensionärer gör, ni vet ;-)
jag, M, är ingen pensionär, än... på länge... jag är kvinna, född 1970... har hittat min dröm-man, bildat familj och får bo i eget hus i en liten "by"lagom långt från Göteborg. Jag jobbar som undersköterka och trivs med det. Trivs med livet , helt enkelt. ...
Nu vet Ni lite ... om mig och hur det ser ut i min närmaste omgivning (familj)...
I fortsättningen skriver jag om "ditt å datt" om min vardag, och andra stunder som jag känner är något att skriva om . .. Välkomna tillbaka.
M